1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

HyperCon Cant get apa 102 to work anymore

Discussion in 'Software Support' started by LasseTM, 14 July 2018.

  1. LasseTM

    LasseTM New Member

    Messages:
    3
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi3
    Long story short, about 1 year ago i made my own ambilight with a rpi zero w and apa102 leds and it work fine with a grabber.
    After i moved to my new house it just stop worked, so i replaced the rpi zero w with a rpi 3 because my usb hub was gving me problems with the zero.

    But now i cant get anything to work, i even made a "dummy" with 4 leds just to get it to light up but i cant get it to work.


    Pics of my rpi with just 4 leds,
    Di connected to pin 19
    CI connected to pin 23
    https://photos.app.goo.gl/wqzqjikyCw1c7T7B7
    https://photos.app.goo.gl/cPhB9M6m2bhgysgo6

    In my normal rig i got a 10A 5V PSU but i think that the rpi shuld be able to handle 4 leds?

    What i have done so far:
    Flashed open elec (8.04)and get it started on my rpi.
    Installed hyperion from Hypercon in Windows 10
    Sent config file and restarted my rpi after
    Connected to start hyperion but i get no light to show any boot effect and the color picker dont work ether.

    Here is my config files:
    https://drive.google.com/open?id=1qkQDazqMpYR1xXNKOPgJcBewIPorIBnm

    I really hope that someone can help me here just to get the lights to light up, if i get the 4 led rig to work i will try to get my 150 led rig to work with grabber but that seems to be far away atm.

    Best regards Lasse
     
  2. Akriss

    Akriss Active Member

    Messages:
    376
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi2, RPi3, 32/64bit, +Arduino, +nodeMCU/ESP8266
    Log appears to require a google account to access.
     
  3. LasseTM

    LasseTM New Member

    Messages:
    3
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi3
  4. Akriss

    Akriss Active Member

    Messages:
    376
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi2, RPi3, 32/64bit, +Arduino, +nodeMCU/ESP8266
    SPI enabled?

    I found some good info from another projects that use apa102 led's and Raspi's, one in particular ( github.com/tinue/APA102_Pi ).

    Hope it helps.
     
  5. LasseTM

    LasseTM New Member

    Messages:
    3
    Hardware:
    RPi1/Zero, RPi3
    I got dtparam=spi=on in the config.txt so i guess that i got spi on.
    EDIT: Is the path for the json file correct that hyperion is trying to save the config?

    sftp Send Hyperion Config - Sourcepath: C:/Users/Lasse/Desktop/Hypercon, Targetpath: /storage/.config/, Filename: hyperion.config.json

    //Lasse
     
    Last edited: 27 July 2018